Active-Aqau Het nieuwe efficiëntere eb en vloed.
Na 5 minuten

Bij Paddock Maker weten we hoe belangrijk een goede irrigatie van uw manege, rijbak of buitenpiste is. Natuurlijk is het verdrijven van stof een must, maar beneveling en irrigatie van een paardenpiste is tevens nodig om een stabiele, veerkrachtige ondergrond verkrijgen. Modderige en/of glibberige plekken in een rijbaan zijn natuurlijk niet gewenst. Een goed werkend irrigatiesysteem draagt dus bij tot bodemstabilisatie, wat veel blessureleed bij uw paard(en) voorkomt.

HET HIT ACTIVE-AQUA SYSTEEM

PaddockMaker introduceert in Nederland het innovatieve en gepatenteerde HIT Active-Aqua irrigatiesysteem. HIT Active-Agua is een zeer efficiënt, veilig en waterbesparend ondergronds irrigatiesysteem voor maneges, rijhallen en buitenpistes. Geïnspireerd op de irrigatiesystemen uit de land- en tuinbouw, maar dan aangepast en verbeterd op cruciale punten. Zo zit bijvoorbeeld in ieder druppelgaatje een klep, die opent en sluit op basis van waterdruk, wat zorgt voor een consistente bevochtiging en verstoppingen door zand verhindert.

Het HIT Active-Aqua irrigatiesysteem dankt zijn werking en duurzaamheid aan de doordachte opbouw en scheiding van de diverse (grond) lagen. Het irrigatie systeem zelf is aangebracht net onder de toplaag van de rijbaan en wordt beschermd door HIT Universal Plus drainmatten. Het zand waarmee de openingen in de drainmatten gevuld worden, moet zowel draineren als capillair werken. Het druppelsysteem geeft hier het water af en door de capillaire werking van het zand wordt de toplaag bevochtigd. De drainmatten zorgen bovendien voor een optimale bescherming van het systeem tegen paardenhoeven. De onderste laag van het systeem wordt gevormd door een drainage-laag, die bij regenval overtollig regenwater afvoert.

DE VOORDELEN OP EEN RIJ

- Door consistente bevochtiging verbeteren de anti-slip eigenschappen van de bodem.
- Door continu watertoevoeging is uw baan of piste altijd in topconditie.
- Waterbesparing tot wel 40% in vergelijking met sprinkler systemen.
- Schone lucht in de rijhal, geen stofvorming.
- Tijdsbesparend; de rijbaan kan tijdens de irrigatie gewoon gebruikt worden.
- Geschikt voor zowel binnen- als buitenpistes.
- Makkelijk te reinigen.

EFFECTIEF EN EFFICIEËNT

Hoe lang en hoe vaak de rijbaan bewaterd moet worden hangt af van verschillende factoren, zoals weercondities en de gewenste vochtigheid van de toplaag. Bij gemiddelde omstandigheden kunt u denken aan zo'n 10 tot 30 minuten per dag en bij warme, droge weersomstandigheden aan meerdere korte irrigatie cicli per dag. Om de watertoevoer goed te kunnen regelen, adviseren we bij grote rijbanen altijd meerdere irrigatiecircuits. Zo kan ook beter worden ingespeeld kan worden op natte en droge gebieden, bijvoorbeeld door schaduw of zon. Met HIT Active-Aqua bereikt u een consistente en evenredige vochtverdeling, zonder irrigatieoverlap of juist te droge delen en verliest u geen water op zijwanden of door verdamping.

VRAGEN?

Wilt u meer weten over het HIT Active-Aqua irrigatiesysteem?? Binnenkort meer op deze site, maar in de tussentijd kunt u ons ook bellen op 0652740887 of neem hier contact met ons op.

  • PaddockMaker heeft een systeem gemaakt, waarmee onze paddock nog jaren meekan, er prachtig uitziet en onze paarden veilig staan zonder zich te verwonden.
    Ilse
    Paardenhouderij Op de Brant
  • Palen van ø 140mm dik!! Ze staan 900mm in de grond. De liggers zijn van gegalvaniseerd staal 3,2mm dik en ø43mm BUILD FOR HEAVY DUTY
    Ralph
    Eigenaar Paddock Maker