Dealerschap HIT Active-Aqua

PaddockMaker breidt de samenwerking met de Duiste firma HIT-Active uit met het dealerschap van hun Active-Aqua tak. PaddockMaker wordt hiermee officiële dealer en aanspreekpunt en gaat zorg dragen voor de promotie, verkoop en de aanleg van dit unieke irrigatie systeem in Nederland en België.

WAT IS ACTIVE-AQUA?
Active-Aqua is een efficiënt, veilig en waterbesparend ondergronds irrigatiesysteem voor maneges, rijhallen en buitenpistes.

HET HIT ACTIVE AQUA SYSTEEM
PaddockMaker introduceert in Nederland het innovatieve en gepatenteerde HIT Active-Aqua irrigatiesysteem. HIT Active-Agua is een zeer efficiënt, veilig en waterbesparend ondergronds irrigatiesysteem voor maneges, rijhallen en buitenpistes. Geïnspireerd op de irrigatiesystemen uit de land- en tuinbouw, maar dan aangepast en verbeterd op cruciale punten. Zo zit bijvoorbeeld in ieder druppelgaatje een klep, die opent en sluit op basis van waterdruk, wat zorgt voor een consistente bevochtiging en verstoppingen door zand verhindert.

DE VOORDELEN OP EEN RIJ
- Door consistente bevochtiging verbeteren de anti-slip eigenschappen van de bodem.
- Door continu watertoevoeging is uw baan of piste altijd in topconditie.
- Waterbesparing tot wel 40% in vergelijking met sprinkler systemen.
- Schone lucht in de rijhal, geen stofvorming.
- Tijdsbesparend; de rijbaan kan tijdens de irrigatie gewoon gebruikt worden.
- Geschikt voor zowel binnen- als buitenpistes.
- Makkelijk te reinigen.

OPBOUW RIJBAAN
Het HIT Active Aqua irrigatiesysteem dankt zijn werking en duurzaamheid aan de doordachte opbouw van de diverse (grond) lagen. In de bovenstaande fotoslider ziet u een weergave van de opbouw van lagen. Het irrigatie systeem zelf is aangebracht net onder de toplaag van de rijbaan en wordt beschermd door HIT Universal Plus drainmatten. Het zand waarmee de openingen in de drainmatten gevuld worden, moet zowel draineren als capillair werken. Het druppelsysteem geeft hier het water af en door de capillaire werking van het zand wordt de toplaag bevochtigd. De drainmatten zorgen bovendien voor een optimale bescherming van het systeem tegen paardenhoeven. De onderste laag van het systeem wordt gevormd door een drainage-laag, die bij regenval overtollig regenwater afvoert.

IRRIGATIE SYSTEEM
Hoe lang en hoe vaak een rijbaan bewaterd moet worden hangt af van verschillende factoren, zoals weercondities en de gewenste vochtigheid van de toplaag. Bij gemiddelde omstandigheden kunt u denken aan zo'n 10 tot 30 minuten per dag en bij warme, droge weersomstandigheden aan meerdere korte irrigatie cicli per dag. Om de watertoevoer goed te kunnen regelen, adviseren we bij grote rijbanen altijd meerdere irrigatiecircuits. Zo kan ook beter worden ingespeeld kan worden op natte en droge gebieden, bijvoorbeeld door schaduw of zon. Met HIT Active-Aqua bereikt u een consistente en evenredige vochtverdeling, zonder irrigatieoverlap of juist te droge delen en verliest u geen water op zijwanden of door verdamping. De gaatjes in de druppellijnen zijn voorzien van een klep, die op basis van waterdruk opent en sluit. Zo krijgt het totale gebied een consistente bewatering. De kleppen zijn zelfreinigend, om verstopping door zand te voorkomen.

TOPLAAG
U als gebruiker stelt de eisen aan de toplaag en heeft uw voorkeur. De enige eis die wij stellen aan de toplaag is capillaire werking. Moet de rijbaan gebruikt worden voor meerdere sportonderdelen en ziet u daarom graag dat de toplaag daarop aangepast wordt, dan zorgen wij voor de juiste toplaag. Wij vragen u of u een voorkeur heeft voor een bepaald soort zand(mengsel). Voor de toepassing zullen we de capillaire werking van de zand testen, iets wat we overigens met het zand uit elke put doen, want de karakteristieke samenstelling varieert altijd. Wij meten de snelheid waarmee vloeistof naar de oppervlakte reist. Dat is de belangrijkste eigenschap die bepaalt of het zand geschikt is als irrigatiezand. Daarnaast moet het zand natuurlijk ook voldoen aan de eisen en behoeftes van de ruiters en paarden. Wanneer u geen speciale voorkeur heeft, gebruiken wij M3C zand. Een zandsoort die standaard wordt toegepast in allround rijbanen.

ÉÉN OF TWEE SOORTEN ZAND?
Het zand waarmee de openingen in de Drain matten gevuld worden, heeft twee belangrijke eigenschappen: het moet zowel draineren als capillair werken. Ook van dit zand testen we de werking voordat we het in de rijbaan toepassen, omdat de eigenschappen in elke zandput anders zijn. Wanneer de toplaag dezelfde werking heeft kunnen we hetzelfde zand gebruiken, wat natuurlijk kostenbesparend werkt. Wanneer de toplaag van een mengsel met toevoegingen gemaakt wordt, vullen we de ruimtes van de Drain met een goedkoper drainagezand met goede capillaire eigenschappen.
Het is niet onbelangrijk te melden dat uiteindelijk, bijna elk soort zand werkt. De vraag is alleen hoe snel het water naar de top komt.

Wilt u meer weten over het HIT Active-Aqua irrigatiesysteem?? Binnenkort meer op deze site, maar in de tussentijd kunt u ons ook bellen op 0652740887 of neem hier contact met ons op.

Paddockmaker is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleggen van paddocks, rijbakken, weide afrasteringen, hekwerken, stalbodems, gedraineerde zandvlaktes met paddockmatten, stallen en boxen in heel Nederland en België. En vanaf nu ook trotse dealer van Active-Aqua!

  • PaddockMaker heeft een systeem gemaakt, waarmee onze paddock nog jaren meekan, er prachtig uitziet en onze paarden veilig staan zonder zich te verwonden.
    Ilse
    Paardenhouderij Op de Brant
  • Palen van ø 140mm dik!! Ze staan 900mm in de grond. De liggers zijn van gegalvaniseerd staal 3,2mm dik en ø43mm BUILD FOR HEAVY DUTY
    Ralph
    Eigenaar Paddock Maker