Paddockmatten en rijbak bodems

Paddockmatten en rijbak bodems

Description: 

Een paddockvloer of rijbak vloer mag geen modderpoel worden. Een geschikte vloer voert water op een goede manier af, maar moet daarnaast ook comfortabel voor het paard zijn. Droge voeten voor het paard voorkomt veel voorkomende hoefproblemen, zoals rotstraal, mok en het afbrokkelen van de hoeven. Als uw paard geen weidegang heeft, is alleen straatwerk in de paddock niet voldoende. Er is dan ook een goed gedraineerd zandstuk nodig waar de paarden kunnen rollen.
Dankzij onze jarenlange ervaring met paarden, weten we bij Paddock Maker hoe belangrijk een paddock-, rijbak, of stalvloer is. Een goede paddock vloer voorkomt overbelasting van de gewrichten en blessures, vraagt weinig onderhoud en kan bij elk weertype worden gebruikt. Een van de manieren om aan al deze eisen te voldoen is de zandvloer volgens het jarenlang beproefde principe van HIT.

Onze Paddockvloeren

Bij het systeem van HIT van Aktivstall.de wordt het zand zorgvuldig gescheiden van de onderlagen om menging te voorkomen en daardoor blijft de waterdoorlatendheid gegarandeerd. Paarden zijn immers ook gravers. Dat zul je in menig paddock terug zien. Maar niet alleen de paddockvloeren bouwen wij volgens dit principe. Ook de zandvloeren van een rijbak maken wij op deze manier. Het filmpje laat u de werking van dit systeem zien. In sommige gevallen is de natuurlijke grondslag van uw stuk land geschikt om zonder grid matten de zandvloer op te bouwen. Na een onderzoek van de bodem adviseren we u welke optie het beste bij uw wensen past.

Grondverzet

Natuurlijk verzorgt Paddock Maker ook al het nodige grondverzet dat voorkomt bij het aanleggen van een paddock, rijbak of stal: van het afgraven en egaliseren van de grond, het aanbrengen van de funderende lagen tot het aanbrengen en egaliseren van het zand. Bij een paddock of paddock paradise is het van belang dat de vloer bij regen niet een modderbad veranderd. Een gedraineerde zandvlakte of -vloer is hiervoor de oplossing.

Voor we beginnen, komen we eerst bij u de situatie bekijken en aan de hand daarvan kunnen we u passende oplossing voor uw grondverzet en de juiste paddock vloer of -bodem aanbieden. Natuurlijk houden we in onze vrijblijvende offerte rekening met uw budget.
De opbouw van een gedraineerde zandlaag is zeer belangrijk. Het regenwater moet worden afgevoerd in een splitlaag, die van het zand gescheiden is door middel van speciale matten. Paddock Maker verzorgt de aanleg van verschillende paddock- en stalvloeren van het grondwerk tot en met de aanleg van de vloer. Voor een prijsopgave kunt u contact met ons opnemen.

Vanaf:
Vanaf: 
€18/m2

  • PaddockMaker heeft een systeem gemaakt, waarmee onze paddock nog jaren meekan, er prachtig uitziet en onze paarden veilig staan zonder zich te verwonden.
    Ilse
    Paardenhouderij Op de Brant
  • Palen van ø 140mm dik!! Ze staan 900mm in de grond. De liggers zijn van gegalvaniseerd staal 3,2mm dik en ø43mm BUILD FOR HEAVY DUTY
    Ralph
    Eigenaar Paddock Maker