Paddock Paradise Van stal gedraineerd zand
Oude Situatie

Voor het hooiruif gedeelte in de Paddock Paradise van Van Stal hebben we gekozen voor een gedraineerde zand vlakte met de Lochenmatten van het Duitse HIT. Op deze manier kan de eigenaresse de mest makkelijk opruimen. Daar waar de paarden eten, mesten ze het meest. Het water wordt door de matten afgevoerd naar het grindbed onder de matten, die weer naar de drainage afwaterd. De matten zijn zo ontworpen dat ze tevens grip beiden aan de paarden door nopjes op de matten en water vast houden in vierkante reservoirtjes. Op deze manier droogt de zand ook niet te snel uit na een regenbui of sproeibeurt in de zomer. De paarden kunnen het gebied maar via een kant binnen en via de andere kant uit, zodat ze na elke maaltijd een ronde moeten lopen. Dit gebeurd met de oneway gates van HIT.
Het totale gebied is 250m2, maar de oppervlakte van de matten bedraagd 180m2. We hebben in het overige deel een dik zand pakket ingebouwd en voor een afscheiding gezorgt tussen de matten en het zand. De paarden mogen niet met de hoeven acher de matten komen om te voorkomen dat ze deze optillen.

Het hooiruif huisje was op het moment van het schrijven van deze blog nog niet binnen. Foto ervan volgt

www.vanstal.nl

Paddockmaker is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleggen van paddocks, rijbakken, weide afrasteringen, hekwerken, stalbodems, gedraineerde zandvlaktes, stallen en boxen in heel Nederland en belgie.

  • PaddockMaker heeft een systeem gemaakt, waarmee onze paddock nog jaren meekan, er prachtig uitziet en onze paarden veilig staan zonder zich te verwonden.
    Ilse
    Paardenhouderij Op de Brant
  • Palen van ø 140mm dik!! Ze staan 900mm in de grond. De liggers zijn van gegalvaniseerd staal 3,2mm dik en ø43mm BUILD FOR HEAVY DUTY
    Ralph
    Eigenaar Paddock Maker