Alleen zand in uw Paddock??

Bij Paardenhouderij Op de Brant hebben ze een jaar geleden 90 ton zand in de paddock verdeeld. Het zag er prachtig uit en verwacht werd dat,vanwege de schuine ligging van de paddock, het water er goed af zou lopen. De paddock werd goed onderhouden. De mest werd verwijdert, de paddock werd afgesleept om kuilen te voorkomen, maar het veranderde toch in een modderpoel. Nu hebben we deze Paddock de meest robuuste en innovatieve bodem gegeven die er is. Deze bodem is ontwikkeld door HIT-Aktive, welke in Duitsland marktleider zijn op het gebied van aktive, Paddock Paradise en loopstallen. Bodems berekent op 40/50 paarden 24/7 zomer en winter.

De matten zijn 20kg zwaar en bevatten gaten voor de afwatering en vierkanten buffer hokjes om weer water vast te houden. Dat is nodig om de zand niet te snel te laten uitdrogen na een regen bui of sproeibeurt. De noppen op de matten zorgen voor de nodige grip op de matten.

We hebben gewacht op een droge periode om deze Paddock aan te pakken, zo konden we de grond gebruiken om er een heuvel van te maken om later in te planten om wat schaduw en luwte te verzorgen voor de paarden. Er is een laag van 15cm modder afgegraven en deze is op een hoop gedraaid. Vervolgens een laag Geotextiel met daarop kalksteen split7/14mm van 10cm. Deze laag zorgt voor de afwatering en buffering van het water. De speciale HIT Lochematten zorgen voor een stabiele ondergrond voor de paarden. De zand is er voor om alle gaten op te vullen die in de matten zitten, zodat de afwatering gewaarborgd blijft.

De paarden vinden de zand heerlijk om in te rollen en de hoeven drogen na een regenbui snel.

Paddockmaker is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleggen van paddocks, rijbakken, weide afrasteringen, hekwerken, stalbodems, gedraineerde zandvlaktes, stallen en boxen in heel Nederland en belgie.

  • PaddockMaker heeft een systeem gemaakt, waarmee onze paddock nog jaren meekan, er prachtig uitziet en onze paarden veilig staan zonder zich te verwonden.
    Ilse
    Paardenhouderij Op de Brant
  • Palen van ø 140mm dik!! Ze staan 900mm in de grond. De liggers zijn van gegalvaniseerd staal 3,2mm dik en ø43mm BUILD FOR HEAVY DUTY
    Ralph
    Eigenaar Paddock Maker