Over ons Hekwerk

Het hekwerk systeem van Paddock Maker is een mooie en robuuste omheining voor paarden, gemaakt van hout en staal. Onze afrastering biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele paardenafrasteringen en is een oplossing voor veel problemen die bij andere omheiningen kunnen voorkomen, zoals kapotte draad, modder of paarden die door de liggers van het hekwerk eten.

Paddock Maker slaat of boort de palen van het hekwerk niet machinaal, maar stelt de palen met de hand. De afwerking die met het handmatig stellen wordt bereikt, is vele malen beter dan bij de machinale variant. Onze hekwerken staan dan ook op de centimeter nauwkeurig in één lijn zodat uw paddock, paddock paradise of weide mooie rechte lijnen heeft en er strak uit ziet. Om te voorkomen dat de palen in de loop der tijd scheef gaan staan, zetten we de palen maar liefst 90cm diep.

Duurzame Paardenomheining

Om onze afrastering duurzamer te maken, worden de houten palen voorbehandeld en geïmpregneerd (met Tanalith-E) onder vacuüm en druk. Deze methode beschermt hout langdurig tegen aantasting. Ook is het een beheersbare methode waarbij de kwaliteit van de verduurzaming uitstekend gecontroleerd kan worden. Hout verduurzaamd onder vacuüm en druk voldoet aan zware eisen en gaat drie- tot vijfmaal langer mee dan normaal hout. De toepassingen van dit hout zijn dan ook vrijwel onbeperkt. Denk hierbij aan constructies in weg-, water-, en woningbouw, maar ook bij de aanleg van tuinen en parken en in natuurgebieden. De palen die wij voor onze paardenomheining gebruiken bieden de voordelen van natuurlijk hout gecombineerd met een bewezen lange levensduur.

Voor de liggers van ons hekwerk gebruiken wij stalen buizen met een doorsnede van 4,3 cm. Het staal zelf heeft een dikte van 3,2 mm en een lengte van 6 meter lang. De buizen worden aan elkaar gelast om een geheel te krijgen. Ze zijn zeer fexibel, zodat ze aardig kunnen buigen, maar ook weer terug kunnen komen in hun oorspronkelijke staat. De liggers zijn gegalvaniseerd, maar kunnen ook in een poedercoating worden geleverd.

hout staal paarden afrastering
  • PaddockMaker heeft een systeem gemaakt, waarmee onze paddock nog jaren meekan, er prachtig uitziet en onze paarden veilig staan zonder zich te verwonden.
    Ilse
    Paardenhouderij Op de Brant
  • Palen van ø 140mm dik!! Ze staan 900mm in de grond. De liggers zijn van gegalvaniseerd staal 3,2mm dik en ø43mm BUILD FOR HEAVY DUTY
    Ralph
    Eigenaar Paddock Maker