Paddock of paddock paarden paradise?

Wat is een paddock?

Een paddock is een niet-begroeid paardenverblijf. Nieuwe stallen worden steeds vaker gebouwd met een kleine verharde uitloop naar buiten, zodat paarden ook een paar meter naar buiten kunnen lopen om een frisse neus te halen. Deze stallen worden meestel verhuurd als paardenbox met paddock. De paarden staan hier meestal solitair, maar wel naast elkaar.

Paddock Paradise

Een nieuwe trend is het paddock paradise. Dit concept is gebaseerd op de natuurlijke habitat van paarden, waar wildsporen, oftewel foerageer-routes, de basis vormen voor de inrichting van het paardenverblijf. Paden verbinden voederplaatsen met de drinkplaats; paarden worden hierdoor gestimuleerd worden om meer te lopen. Een paarden paradise reduceert zichtbaar stress-gedrag en gezondheidsproblemen bij paarden.

Als paardenliefhebber wilt u dat uw paard(en) in alle seizoenen zoveel mogelijk beweging en frisse lucht krijgen en droge voeten behoudt. Een paddock of paarden paradise kan in veel varianten worden aangelegd en uitgevoerd, of u nu veel, minder of weinig ruimte ter beschikking heeft. Bij Paddock Maker bent u hiervoor aan het juiste adres.

U kunt bij ons terecht voor de aanleg van een complete paddock van grondwerk tot hekwerk, maar ook voor alleen omheiningen of afrasteringen voor een paardenweide.

Paddock Paradise
  • PaddockMaker heeft een systeem gemaakt, waarmee onze paddock nog jaren meekan, er prachtig uitziet en onze paarden veilig staan zonder zich te verwonden.
    Ilse
    Paardenhouderij Op de Brant
  • Palen van ø 140mm dik!! Ze staan 900mm in de grond. De liggers zijn van gegalvaniseerd staal 3,2mm dik en ø43mm BUILD FOR HEAVY DUTY
    Ralph
    Eigenaar Paddock Maker